ZAJEDNO KROZ NEIZVESNOST

STVARAJMO BUDUĆNOST KAKVU ŽELIMO U OKVIRU MOGUĆNOSTI KAKVE IMAMO

Agile HR trening Online Agile Humans

Dragi agilni ljudi, 

Nadamo se da ste svi dobro i zdravo što je u ovom trenutku najvažnije.

Veliki disrupt koji nas je zadesio izazov je za sve nas ali i za agilnost koje sada treba da se pokaže u punoj meri. Pretpostavljamo da kao i naš Agile Humans tim, većina vas radi od kuće, i navikava se na timski rad u izmenjenim uslovima. Činjenica je da su nam na raspolaganju različiti alati koji nam mogu olakšati rad, ali ne treba da zaboravimo da su ljudi i njihove interakcije važniji od procesa i alata i u ovoj situaciji, ili bolje rečeno, sada više nego ikada. Jedna od najvažnijih vrednosti Scrum-a sada dolazi do punog izražaja, kako se fokusirati. U ovim trenucima otežanog timskog rada, kada su nam se privatni i poslovni životi isprepletali verovatno u maksimalnoj meri, možda nam najviše može pomoći jedna od najvažnijih ceremonija Scrum-a, retrospektiva. Pročitajte više u našem blog postu kako se ona vodi i kako je možemo učiniti efikasnijom i zabavnijom. Možete je isprobati i sa ukućanima - radi 100%.

Agilna retrospektiva

pročitajte naš blog

AGILE HR - ONLINE!

Svi naši treninzi u narednom periodu održaće se online, virtuleno. Ova krupna promena nas je brže povela putem kojim smo inače planirali da pođemo, putem modularnih online treninga sa fleksibilnim karijernim putanjama. U drugoj polovini aprila očekujte naše sertifikovane online treninge, a za sada imamo sjajnu vest za sve koji su se prijavili na naš Agile HR trening i one koji se interesuju za njega.

Trening će se održati online u 12 modula u periodu od 15. aprila do 27. maja.

Trener je Maja Majstorović Hajduković, ekspert za agilne transformacije, sertifikovani profesionalac poznate međunarodne mreže Agile People i osnivač Agile People Slovenia.

Sve organizacije koje žele da se prilagode modernim uslovima poslovanja, bez obzira na to da li tek razmatraju agilizaciju ili su odmakli u agilizaciji, imaju potrebu za HR profesionalcima koji će im biti partneri i neophodna podrška.

Uloga HR danas je kompleksnija i veliki je izazov. Nova zanimanja, novi procesi rada, nova organizaciona kultura, iziskuju nove kompetencije, a vrednost za klijenta na sve kompetentnijem tržištu može se stvoriti samo ako HR tesno sarađuje sa menadžmentom, prati tokove i brze promene na tržištu rada i u stanju je da sagleda i predvidi dalja kretanja na tržištu.

Međunarodna mreža HR profesionalaca Agile People prilagodila je Agile HR trening uslovima rada i učenja od kuće, a svi polaznici na kraju obuke stiču međunarodno priznat sertifikat ICP AHR Certified Professional.

JUBILARNI 20. MEETUP ZA CEO REGION

Isto vreme - novo mesto. Naš jubilarni 20. meetup koji već godinu i po dana organizujemo u Startit centru u Beogradu, svakog prvog četvrtka u mesecu, održaće se u redovnom terminu, 2. aprila u 18. 30č, samo ovog puta -online. Spremili smo dva iznenađenja! 

Gosti našeg meetupa biće Džim Benson (Jim Benson) i Toni de Marija (Tonianne DeMaria), tvorci koncepcije Lični Kanban (Personal Kanban), jedinstvenog načina organizovanja i planiranja ličnih poslova i zadataka. Džim je zajedno sa Džeremijem Lajtsmitom (Jeremy Lightsmith) tvorac Lean Coffee formata, a preko 20 godina bavi se primenom Lina i Kanbana i unapređivanjem načina na koji individue i timovi komuniciraju i sarađuju. Naši gosti su ujedno i autori čuvene knjige Personal Kanban, čiji prevod i izdavanje priprema Agile Humans u saradnji sa izdavačkom kućom Kovačnica priča.

Agile Humans Lean Coffee Meetup

Iznenadne okolnosti donele su nam ograničenja, brojna nova pitanja, ali i nove mogućnosti da se povežemo, razmenimo iskustva i razmotrimo na koji način nam agilne vrednosti, principi i alati mogu pomoći da prebrodimo krizni period!

Drugo iznenađenje je što će nam se ovog puta pridružiti i agilna zajednica Crne Gore koju smo pokrenuli u martu 2019, u Podgorici, kao i kolege iz regiona, pa je ovaj susret sjajna prilika da se međusobno bolje upoznamo.

SCRUM MASTER BEZ ISKUSTVA ODAKLE POČETI

Na meetupima od Njujorka do Beograda, kada se agilni profesonalci sretnu sa onima koji razmišljaju kako da počnu karijeru iz Agilnog, često se pojavljuje tema koju bismo formulisali ovako: Stekao sam sertifikat Scrum Mastera ali nemam iskustvo. U oglasima za posao pak, traže se Scrum Masteri sa iskustvom. Šta da radim?

Predloge, savete i ideje dali su nam agilni profesionalci.

PROČITAJTE VIŠE U BLOG POSTU

Za kraj, setimo se još jedne Scrum vrednosti samoorganizovanih timova - HRABROSTI. Hrabrosti da se radi prava stvar u pravo vreme i da se rešavaju teški problemi.

Ostanimo zajedno odvojeni, kod kuće. Kolegama koji moraju da rade van kuće šaljemo duboku zahvalnost i molbu da se čuvaju.

Mi smo kao i uvek tu za sva pitanja i razgovor.

Vaš,

Agile Humans

Prijavite se na naš newsletter kako biste povremeno dobijali vesti, zanimljivosti i korisne informacije. Upišite kontakt email adresu:

prijavljujem se za newsletter Thanks
Thanks for your subscription!